Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Review | Colorescience Sunforgettable SPF 30 (Een blijvertje! ♡)
Bij een eerste aanblik oogt de Sunforgettable wellicht wat futuristisch en het is dan ook een product voor je huid van de toekomst: optimale, 100% minerale zonbescherming die je helpt je huid zo lang mogelijk jong en gezond te houden. De kwast gevuld met vederlicht, talkvrij poeder kan overal mee naar toe – waardoor je je huid ook on the go heel eenvoudig én instant kunt beschermen tegen zonverbranding en andere UV-schade. Op een licht matterend effect en een subtiel kleurtje na, is de Sunforgettable SPF 30 onzichtbaar. Prima aan te brengen óver make-up, zonder die ook maar een klein beetje te verruïneren. Verrijkt met anti-oxidanten, tot 80 minuten waterproof, aanbevolen door de Amerikaanse Skin Cancer Foundation en nog zuinig in gebruik ook.

Verzekert je van optimale UV-bescherming

In tegenstelling tot behoorlijk wat andere minerale zonbeschermingsproducten bevat Colorescience Sunforgettable naast titaniumdioxide ook zinkoxide. De combinatie van die twee mineralen is zo belangrijk omdat titaniumdioxide “solo” de huid niet beschermt tegen alle UV-straling: UV-B wordt geweerd, maar een groot deel van de UV-A straling niet. Dit terwijl 95% van de UV-straling bestaat uit UV-A en altijd aanwezig is in daglicht – ook op bewolkte dagen. Daarnaast dringt UV-A – in tegenstelling tot UV-B – door ramen en ruiten. Het enorme verschil in huidveroudering dat te zien is op de inmiddels beroemde foto van de 69-jarige vrachtwagenchauffeur is dan ook hoofdzakelijk te wijten aan de UV-A straling die jarenlang via het zijraam de huid van de man bereikte.
Daarnaast ben je met de Sunforgettable ook echt verzekerd van SPF 30-bescherming tegen zonverbranding, omdat Colorescience geen onderscheid maakt tussen producten voor de Amerikaanse en Europese markt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Clinique) In Europa mogen producenten SPF 30 op de verpakking zetten, terwijl daar slechts een SPF 10 “in zit” – en doen dat soms ook. In de Verenigde Staten komen ze daar niet mee weg, omdat zonbescherming daar onder de geneesmiddelenwet valt en de FDA toeziet op de naleving daarvan. Titaniumdioxide en zinkoxide zijn dan ook allebei “FDA Approved”-zonnefilters, waarvan de veiligheid en effectiviteit uitvoerig wetenschappelijk is onderzocht en aangetoond. Tot slot: titaniumdioxide en zinkoxide zijn de enige twee zonnefilters die óp de huid blijven liggen – in tegenstelling tot alle andere, zogeheten chemische filters.

Factsheet Titaniumdioxide 
Factsheet Zinkoxide
“FDA Approved” Zonnefilters: Veilig & Effectief 

Nóg meer bescherming dankzij Phycocorail® 

Phycocorail is een zogenoemd ingrediënten-complex waarin het extract van een rode zeealg met de nogal onmogelijke naam Lithothamnium Calcareum, de hoofdrol heeft. Deze alg heeft een koraal-achtig uiterlijk door het opnemen en opslaan van mineralen uit zeewater. Het extract van deze alg is dan ook een poeder – dat rijk is aan spoorelementen, maar in het bijzonder aan calcium. Keratinocyten – de huidcellen die 90% van onze opperhuid vormen – zijn afhankelijk van calcium, onder meer voor het afscheiden van de vetten die onze huid van nature veerkrachtig en gezond houden. Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid calcium in onze huid af, die daardoor kwetsbaarder en droger wordt. Phycocorail helpt om zo'n calcium-tekort aan te vullen. Daarnaast bevat Phycocorail mannitol, een plantaardig suikeralcohol met een anti-oxidatieve werking: het bestrijdt de vrije radicalen die ontstaan als gevolg van UV-B. Ook beschermt Phycocorail de Langerhanscellen – cellen met een belangrijke rol in het immuunsysteem van de huid. Tot slot – minder belangrijk, maar wel fijn – draagt Phycocorail bij aan het matterende effect van Sunforgettable.

Factsheet Phycocorail® 
Histologie & Cytologie voor Beauties I: Keratinocyten

Poederlicht, maar talg-absorberend

Stralen doen we graag, maar glimmen willen we geen van allen. Lichte transpiratie kan de huid nog een gezonde glans geven – talg geeft geglim dat veel minder fraai oogt. Door de toevoeging van Dowsil 9506® geeft deze zonbescherming je huid een laagje dat talg absorbeert, zonder dat je het “voelt zitten”.

Active Seal of Recommendation van de Amerikaanse Skin Cancer Foundation

De Colorescience Sunforgettable SPF 30 wordt aanbevolen door de Amerikaanse Skin Cancer Foundation (SCF) met een Active Seal of Recommendation. Voordat een product dit zegel verkrijgt, wordt het beoordeeld door een een wetenschappelijk comité dat bestaat uit artsen, gespecialiseerd in de interactie van UV-straling met de menselijke huid. Die beoordeling gaat een stap verder dan de FDA Approval: de FDA beoordeelt alleen het filter, de SCF het gehele product. Daarbij moet het product niet alleen voldoen aan specifieke eisen met betrekking tot UV-A en B bescherming, maar wordt het ook beoordeeld op stabiliteit en het niet-veroorzaken van irritatie en overgevoeligheidsreacties. Daarnaast moet voor een Active Seal bewezen zijn dat het product waterproof is – en dat is de Sunforgettable SPF 30 dus, tot 80 minuten lang.

De Amerikaanse Skin Cancer Foundation: Transparante Informatie van Specialisten

Mijn ervaringen

Er zijn twee dingen die ik altijd lastig vind: vertellen waarom een product voor mij persoonlijk niks is – of juist vertellen waarom ik een product helemaal geweldig vind. Het eerste omdat ik zo'n hekel heb aan bashen, dat ik daarbij niet eens in de buurt wil komen (tenzij een producent het al te bont heeft met loze beloften of onjuiste claims) Het tweede omdat er al te veel dames zijn die kirrend een blog vol dwepen. Maar ja... ik vind de Colorescience Sunforgettable écht zo geweldig, dat ik dit poeder al vier jaar gebruik en het graag cadeau zou doen aan iedereen die ik ook maar een beetje aardig vind. Omdat het zo enorm gemakkelijk is in gebruik en daardoor overal en altijd de best mogelijke zonbescherming biedt. Direct.  En ja, ik heb een sterke voorkeur voor minerale zonbescherming. Niet omdat ik een hekel heb aan alle chemische filters, maar omdat mijn gezichtshuid ook overdag al meer dan genoeg (goede!) chemie te verwerken heeft. En wat is welbeschouwd het nut van zo'n chemische SPF in een dagcrème? Als je die om 07.00 uur aanbrengt, is het filter om 09.00 uur alweer uitgewerkt – terwijl de zonnekracht daarna nog urenlang toeneemt.
Dus ik gebruik zonbescherming die óp mijn huid blijft liggen en er niet ín dringt. Zonder te glimmen of te plakken. Zonder make-up naar de gallemiezen te helpen bij het opnieuw aanbrengen. Zonder gedoe – ik heb er zelfs al lang geen spiegeltje meer bij nodig, ook niet voor de lastige plekjes (zoals haargrens, oren) Zonder te moeten laten inwerken, zoals dat bij chemische zonbescherming noodzakelijk is (wie wil er nou tijdens een lunch op een terras een kwartier naar binnen moeten om “even” de zonbescherming te verversen?) Zonder ooit irritatie te hebben veroorzaakt, ook niet toen mijn huid hypergevoelig was door geneesmiddelengebruik. Zonder elke maand een nieuwe te moeten kopen, want een kwast gaat in de zomer zo'n drie maanden mee en in de overige seizoenen nog veel langer.

Zo... ik ben voorlopig weer even uit gedweept :))

Voor wie?

  Iedereen die wijs genoeg is om hoge eisen te stellen aan zonbescherming: essentieel onderdeel van welke huidverzorgingsroutine dan ook – om de huid gezond te houden en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Voor hoogwaardige zonbescherming is het nooit te vroeg – maar ook nooit te laat!

Voor wie niet? 

Voor zeer blanke huidjes en de delicate kinderhuid biedt een SPF 30 te weinig bescherming tegen verbranding; daarvoor bestaat de Sunforgettable SPF 50-versie.

Prijs, verkooplocaties en meer informatie

De Colorescience Sunforgettable Brush-On Sunscreen kost € 62,35 en is online hier verkrijgbaar – waar je tevens meer informatie kunt vinden. Verder kennismaken met het merk of vakkundig advies inwinnen kan via de Facebookpagina van Colorescience Benelux. Persoonlijk kennismaken met de producten kan bij de erkende Colorescience verkooplocaties. Mocht je willen zien hoe je de Sunforgettable gebruikt, bekijk dan deze korte how-to video.


INGREDIËNTEN:
MICA – verzamelnaam voor een groep mineralen die tegen zeer hoge temperaturen bestand zijn en in cosmetica worden verwerkt voor een glanzend, glitterend of parelmoerachtig effect; TITANIUM DIOXIDE (21,0%) – mineraal zonnefilter dat de huid beschermt tegen UV-A2 en UV-B straling door die te reflecteren → meer informatie; DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER merknaam: DOWSIL 9506® – siliconen-poeder dat talg absorbeert en de huid een poederlicht, zacht laagje geeft; ZINC OXIDE (11,08%) – mineraal zonnefilter dat de huid beschermt tegen UV-A1, UV-A2 en UV-B straling → meer informatie; LITHOTHAMNIUM CALCAREUM EXTRACT – bestanddeel PHYCOCORAIL®, een matterend biokeramisch complex dat zowel keratinocyten als Langerhanscellen beschermt tegen UV- en infraroodstraling, DNA-schade voorkomt, rijk is aan calcium en een anti-oxidatieve werking bezit → meer informatie; MANNITOL – bestanddeel PHYCOCORAIL® (zie boven); METHICONE – silicoon, vormt een beschermend laagje op de huid dat vochtverlies tegengaat en de huid gehydrateerd houdt. Wordt daarnaast aan andere ingrediënten toegevoegd om ze wateraantrekkend dan wel waterafstotend te maken; DIMETHICONE – siliconen-olie die verlies van water tegengaat, de huid zijdezacht maakt en een instant anti-aging effect heeft door rimpeltjes op te vullen; LAURETH-4 – emulgator met antistatische eigenschappen; CALCIUM SILICATE – gaat klontvorming tegen; TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE – emulgator en bindmiddel; DIATOMACEOUS EARTH – bestanddeel PHYCOCORAIL® (zie boven); SODIUM SULFATE – voorkomt klontvorming; ZINC SULFATE– bestanddeel PHYCOCORAIL® (zie boven); [ +/- CI 77491, CI 77492, CI77499, CI 77891] – kleurstoffen.

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: