Doorgaan naar hoofdcontent

ACTUEEL

Lezersvraag: Is het collageenpoeder van Oslo Skin Lab inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven? ••• DEEL II •••

  “Ben jij op de hoogte van het collageen poeder van Oslo Skin Lab, genaamd The Solution? Is dit inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven?” Die vraag stelde Ingrid me in februari 2020. Ik was op dat moment druk bezig met de laatste voorbereidingen van de oprichting van the•care•connection. Dat is de stichting waarvan de oprichting noodzakelijk bleek voor de administratieve en met name fiscale kant van de missie van the•brainy•beaut: lezers eerlijk, onafhankelijk en transparant informeren over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Door COVID-19 heeft de formele oprichting van the•care•connection straks een jaar vertraging opgelopen – maar dát zag ik uiteraard niet aankomen toen ik de mail van Ingrid ontving. Druk, druk, druk als ik was vond ik pas na een maand de tijd om Ingrid te antwoorden – en dat deed ik even snel als eerlijk. Nú – bijna 10 maanden en as we speak  24.319 paginaweerg

Factsheet CERATONIA SILIQUA FRUIT EXTRACT





Johannesbrood is de naam voor de vruchten van de Ceratonia siliqua, die in het Nederlands Johannesbroodboom heet en in het Engels Carob tree wordt genoemd. Het woord “karaat” – de gewichtseenheid van edelstenen en de aanduiding voor het percentage goud en zilver in legeringen – is afkomstig van keratia, de Griekse naam voor de Ceratonia-zaadjes. Het gewicht van die zaden heeft namelijk een vrijwel constant gewicht van 0,2 gram, waardoor ze vroeger werden gebruikt bij precisiemetingen van diamanten en andere edelstenen.

De vruchten hebben een zeer hoge voedingswaarde – en het meel van de kiemende zaden wordt als verdikkingsmiddel (E410) verwerkt in voeding, met name voor baby's.

Ook in huidverzorging wordt dit meel verwerkt als verdikkingsmiddel met de INCI-naam Ceratonia Silica (Carob) Gum. Het extract van de vruchten wordt – onder meer onder de merknamen BioCarob Deage en Carob Extract-NS – gebruikt als anti-aging ingrediënt. Het is rijk aan anti-oxidanten en bezit in een concentratie van 3% het vermogen om hyperpigmentatie te verminderen zonder de huid te irriteren.

Molaire massa (moleculair gewicht): onbekend

Laatste update: 25 juni 2018



DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: