Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Factsheet | BENZOPHENON-3 – Oxybenzone





Benzofenon-3 is de INCI-naam van een zonnefilter dat meestal oxybenzone wordt genoemd. Oxybenzone is een chemisch zonnefilter: het dringt in de huid waar het –  na een inwerktijd van circa een half uur – UV-straling absorbeert. Het beschermt de huid op de eerste plaats tegen zonverbranding, omdat het UV-B straling absorbeert. Tevens helpt oxybenzone enigszins bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering, omdat het ook een klein gedeelte van de UV-A straling absorbeert; UV-A2 om precies te zijn (het UV-A spectrum begint bij 320 nm en eindigt bij 400; oxybenzone beschermt tegen UV-A straling van 320 tot 340 nm: UV-A2) Oxybenzone wordt vaak verwerkt in zonbeschermingsproducten en dagcrèmes met een SPF, maar is soms ook te vinden in andere cosmetica zoals shampoos, lippenbalsems en parfum.

Oxybenzone is een FDA Approved zonnefilter en is ook door het wetenschappelijk comité van de Amerikaanse Skin Cancer Foundation als veilig aangemerkt. Dit laatste naar aanleiding van de “slechte pers” die oxybenzone kreeg na publicaties over mogelijke hormoonverstorende bijwerkingen.

Oxybenzone is – samen met veel meer ingrediënten in huidverzorging –  een geïdentificeerd contactallergeen – een stof die bij sommige mensen een allergische reactie kan veroorzaken, die zich uit als contacteczeem: een rode, jeukende huid waarop met vocht gevulde bobbeltjes en blaasjes zichtbaar kunnen zijn.

Molaire massa (moleculair gewicht): 228,24 g/mol

Laatste update: 18 juli 2019

Update 18 juli 2019:


DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: