Doorgaan naar hoofdcontent

♡♡♡ HAPPY NEW YEAR! ♡♡♡

♡♡♡ Een knuffelig 2021! ♡♡♡

  Een nieuw begin op de kalender, terwijl we nog enkele maanden – zo niet kwartalen – moeten wachten totdat COVID-19 eindelijk plaats zal maken voor een 2021 dat ouderwets van óns is. Waarin we elkaar weer spontaan kunnen knuffelen, zo vaak en zo lang als we willen. Maar zo lang ik je nog geen 2021 kan wensen dat letterlijk knuffelig zal zijn, dan wens ik dat heel graag in figuurlijke zin. Ik wens je 12 maanden die zacht, warm en lief zijn voor jou en je dierbaren – maar dat alles toch nog een klein beetje méér tijdens de zware, laatste loodjes van de pandemie. Blijf veilig ♡  blijf gezond! ♡ Mariella

Factsheet Tazman Pepper®




De Tasmaanse peper – Tasmannia lanceolata – behoort tot de zogenoemde “schijnpepers”, pepers die niet behoren tot het Piperaceae-geslacht van “echte pepers”. Het is een struik die tot vijf meter hoog kan worden, met donker groene bladeren en vuurrode bladeren en groeit in de Australische bush. De kleine, ronde vruchten werden al door de oorspronkelijke bewoners van Australië gebruikt als specerij en bij de behandeling van spijsverteringsklachten en huidaandoeningen. Als specerij zijn de Tasmaanse peperbessen zeer aromatisch: er wordt van gezegd dat ze “ontploffen in de mond”. Daarentegen heeft het extract van deze bessen juist een kalmerend effect als het als ingrediënt in huidverzorging wordt verwerkt.
Tazman Pepper® is de merknaam van een ingrediënt waarin het extract Tasmaanse peperbessen is gecombineerd met water en glycerine. Het is ontwikkeld door IFF Lucas Meyer Cosmetics.

Volgens de producent vermindert dit Tasmaanse peper-extract ogenblikkelijk jeuk en branderigheid en gaat het daarnaast roodheid tegen. Dit door de activiteit te remmen van de Transient receptor potential cation channel subfamily V member 1 – TrpV1, een receptor waarvan de activiteit gekoppeld is aan pijn, jeuk en ontsteking. Deze kalmerende werking heeft het ingrediënt (al) in een laag percentage van 1 tot 2%.

Daarnaast is van Tasmaanse peper-extract bekend dat het een anti-microbiële werking heeft, tegen sommige bacteriën ook in een zeer laag percentage.

Molaire massa (moleculair gewicht): onbekend

Laatste update: 2 mei 2018




DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: