Doorgaan naar hoofdcontent

Oekraïne

Introducing: Svitlana Bevza

  Svitlana Bevza is een Oekraïense fashion designer wiens geweldige werk ik ernstig tekort ga doen in deze post. Ik had je hier heel graag wat van haar ontwerpen laten zien – en hoop dat ik dat later dit jaar alsnog een keer kan doen. Vandaag kwam het er namelijk niet van om tijdens het korte gesprek dat ik met haar had, de zaken kort te sluiten die bij het gebruik van beeldmateriaal komen kijken.  Het is vandaag precies een maand geleden dat Svitlana op Instagram haar definitie van “luxe” deelde. Waarmee ze mij het laatste zetje gaf om iets te gaan dóén – in plaats van met betraande ogen het nieuws volgen, afgewisseld met moeite hebben om me op skincare te concentreren, omdat dat ineens zo ridicuul leek. View this post on Instagram A post shared by Svitlana Bevza 🇺🇦 (@bevza_svitlana) Inmiddels word ik dusdanig in beslag genomen door al dat “doen” voor Oekraïne, dat daar online even weinig van te zien is. Maar voordat ik weer “achter de schermen” verder ga, verte

Factsheet Tazman Pepper®




De Tasmaanse peper – Tasmannia lanceolata – behoort tot de zogenoemde “schijnpepers”, pepers die niet behoren tot het Piperaceae-geslacht van “echte pepers”. Het is een struik die tot vijf meter hoog kan worden, met donker groene bladeren en vuurrode bladeren en groeit in de Australische bush. De kleine, ronde vruchten werden al door de oorspronkelijke bewoners van Australië gebruikt als specerij en bij de behandeling van spijsverteringsklachten en huidaandoeningen. Als specerij zijn de Tasmaanse peperbessen zeer aromatisch: er wordt van gezegd dat ze “ontploffen in de mond”. Daarentegen heeft het extract van deze bessen juist een kalmerend effect als het als ingrediënt in huidverzorging wordt verwerkt.
Tazman Pepper® is de merknaam van een ingrediënt waarin het extract Tasmaanse peperbessen is gecombineerd met water en glycerine. Het is ontwikkeld door IFF Lucas Meyer Cosmetics.

Volgens de producent vermindert dit Tasmaanse peper-extract ogenblikkelijk jeuk en branderigheid en gaat het daarnaast roodheid tegen. Dit door de activiteit te remmen van de Transient receptor potential cation channel subfamily V member 1 – TrpV1, een receptor waarvan de activiteit gekoppeld is aan pijn, jeuk en ontsteking. Deze kalmerende werking heeft het ingrediënt (al) in een laag percentage van 1 tot 2%.

Daarnaast is van Tasmaanse peper-extract bekend dat het een anti-microbiële werking heeft, tegen sommige bacteriën ook in een zeer laag percentage.

Molaire massa (moleculair gewicht): onbekend

Laatste update: 2 mei 2018




DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: