Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Review | Weleda Granaatappel Verstevigend Serum
De granaatappel wordt wel een “apotheekje op zich” genoemd omdat deze Perzische vrucht zo veel stoffen in zich bergt die goed zijn voor onze gezondheid. Bij Weleda vind je dat apotheekje in een uitgebreide lijn verzorgingsproducten – van deodorant tot oogcontourcrème. In deze lijn zijn biologische geteelde granaatappels verwerkt, samen met andere 100% natuurlijke ingrediënten en zonder toevoeging van synthetische conserveermiddelen. Het serum uit deze lijn hydrateert en helpt bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering, onder meer door een hoge concentratie krachtige anti-oxidanten.

Granaatappelsap: helpt vroegtijdige huidveroudering te voorkomen en stimuleert de productie van procollageen

Granaatappelsap wordt veel minder vaak in huidverzorging verwerkt dan de granaatappelolie die wordt verkregen uit de pitten. Dat is jammer voor iedereen die van 'puur natuur' houdt, want het sap heeft een heel andere samenstelling dan de olie en dus ook een andere werking. Deze Weleda-lijn biedt de mogelijkheid om al het goede uit de granaatappel te halen dat er in zit; het serum bevat bijvoorbeeld granaatappelsap en de dag- en nachtcrème de olie.
Granaatappelsap is zeer rijk aan anti-oxidanten – zelfs drie keer rijk meer dan groene thee. Anti-oxidanten helpen om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen die ontstaat door beschadiging door vrije radicalen. Daarnaast bevat granaatappelsap vitamine C, dat essentieel is voor de vorming van collageen. Verder beschermt granaatappelsap de huid tegen de schadelijke gevolgen van UV-B straling, onder meer door MMP's te remmen (de beruchte collageen-slopers die van nature in onze huid voorkomen) Tot slot bevordert granaatappelsap de productie van procollageen – de voorloper van collageen, het lijmvormende eiwit dat 70% van onze huid vormt.

Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen langzaam af, om na de menopauze in snel tempo te kelderen. Hierdoor wordt de huid dunner en slapper – en worden rimpels en lijntjes dieper. Tegelijkertijd wordt de huid kwetsbaarder voor beschadiging door vrije radicalen, doordat de beschermde werking van oestrogenen is weggevallen. Het Weleda Granaatappel Verstevigend Serum helpt de post-menopauzale huid met anti-oxidanten van 'buitenaf' zodat vrije radicalen minder kans krijgen de huid verder te verouderen, terwijl het daarnaast het afnemen van de productie van collageen beperkt.

Factsheet Granaatappelsap
Histologie & Cytologie for Beauties: Matrix Metalloproteinases – MMP'S
De Menopauze: Slecht nieuws voor je huid
Anti-aging Huidverzorging voor de 40 en 50+ huid: 11 Adviezen van Dermatologen

Glycerine en Aloë vera: natuurlijke hydratatie, kalmering en herstel

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid ook droger. Dit Weleda serum hydrateert de huid met glycerine en het sap van de Aloë vera.
Glycerine komt van nature voor in de NMF – de afkorting voor Natural Moisturizing Factor, een groep wateraantrekkende moleculen die de huid beschermen tegen uitdroging. Glycerine vult de NMF op natuurlijke wijze aan, waardoor de hydratatie van de huid verbetert. Daarnaast vermindert glycerine ontstekingsreacties en biedt het de huid bescherming tegen irriterende invloeden van buitenaf.
Ook Aloë vera hydrateert, maar doet dankzij de synergetische werking van de diverse actieve bestanddelen nog meer voor de huid: het herstelt, kalmeert en vermindert roodheid. Daarnaast is ook Aloë vera rijk aan anti-oxidanten.

Factsheet Glycerine
Factsheet Aloë vera

Sleedoorn-extract: nog meer anti-oxidanten

Naast granaatappelsap en Aloë vera bevat dit serum sleedoorn-extract. Deze struik, die ook in Nederland en België langs bosranden voorkomt, is een ver familielid van de roos en heeft als botanische naam Prunus spinosa – die we ook terugzien in de INCI-naam. Het extract van het hout van de sleedoorn bevat diverse flavonoïden met een anti-oxidatieve werking.

Mijn ervaringen

Ik wacht de komst van de menopauze niet af – ik doe nú al van alles om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen en de productie van collageen en elastine te stimuleren, om daarmee mijn huid zo stevig en glad als mogelijk te houden. Daarbij horen een heleboel flesjes, flaconnetjes, tubes en potjes met een vrij diverse inhoud. Zo houd ik bijvoorbeeld van natuurlijk, maar ben ik ook niet vies van een beetje “chemie”. Wel goede chemie, uiteraard – zoals die van bijvoorbeeld niacinamide, glycolzuur, salicylzuur en retinoïden. Die chemie bewaarde ik tijdens het gebruik van dit serum voor de avond – in de ochtend hield ik het "puur natuur" door het Granaatappel Serum te combineren met de bijpassende dagcrème. En ja, ik beken... zo'n puur begin van de dag voelt meteen al goed – want zo lekker fris. Dit niet in de laatste plaats door de geur van de producten: fris, zuiver en een beetje kruidig. Zowel het serum als de dagcrème zijn vrij zuinig in gebruik en laten zich gemakkelijk over de huid verdelen. Ze trekken allebei snel in – zonder daarmee ook meteen 'verdwenen' te zijn, want hydrateren doen ze samen prima. Ook niet onbelangrijk: het duo vormde een fijne basis voor make-up.

Voor wie?

✓ Iedereen van 35 tot 50+ die van "puur natuur" houdt als het op anti-oxidanten en hydratatie aankomt – als onderdeel van een volledig natuurlijke routine óf als aanvulling op een routine die ook "chemische" ingrediënten bevat.

Voor wie niet?

✘ Wanneer je lijdt aan een allergie voor specifieke geurstoffen of voor parfum in het algemeen is deze crème mogelijk niet geschikt voor jou. Zie voor de geurstoffen die (heel) soms allergische reacties veroorzaken de onderstaande ingrediëntenlijst.

Prijs, verkrijgbaarheid en meer informatie

De adviesprijs voor een luchtdichte pompflacon Weleda Granaatappel Verstevigend Serum van 30 ml is € 25,99. Weleda is verkrijgbaar bij parfumerieën en (natuur-) drogisterijen. Meer informatie over de geschiedenis, filosofie en het uitgebreide Weleda assortiment kun je hier vinden.

Bespaar & Steun #StopMS
Bij Bol.com is het Weleda Granaatappel Verstevigend Serum verkrijgbaar vanaf € 17,54. En: wanneer je het serum daar aanschaft gaat er 8% van je aankoopbedrag naar #StopMS. Jij bent voordeliger uit – én je helpt mee om een therapie voor de letterlijk zenuwslopende gevolgen van Multiple Sclerose dichterbij te brengen! Het enige dat je hoeft te doen is voor je aankoop gebruik maken van deze link – de technologie regelt verder alles.

Dank!

Een hartelijk dank je wel aan Weleda Nederland i.s.m. UPR voor het toezenden van dit serum én de eerlijke, transparante informatie over de formule daarvan.


INGREDIËNTEN:
AQUA – water; ALCOHOL – verbetert de opname van andere ingrediënten, desinfecteert en maakt dat een formule minder conserveermiddelen hoeft te bevatten. → meer informatie; GLYCERIN – moisturizer → meer informatie; ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, Aloë vera sap – kalmeert, herstelt, hydrateert en gaat erytheem (roodheid) tegen → meer informatie; PUNICA GRANATUM FRUIT JUICE, granaatappelsap – rijk aan anti-oxidanten, beschermt tegen UV-B straling en bevordert de productie van procollageen → meer informatie; PANICUM MILIACEUM SEED EXTRACT, pluimgierst-extract – hiervan wordt wel beweerd dat het “botanische siliconen” bevat en dat het de collageen-productie stimuleert. Er bestaan echter vooralsnog alleen enkele aanwijzingen voor ontstekingsremmende effecten → meer informatie; PRUNUS SPINOZA WOOD EXTRACT – extract van het hout van de sleedoorn dat rijk is aan flavonoïden met een anti-oxidatieve werking; XANTHAN GUM – verdikkingsmiddel; CITRIC ACID, citroenzuur – past de pH-waarde van een formule aan; PARFUM – parfum bestaande uit niet-declaratieplichtige geurstoffen → meer informatie; LIMONENE – gelimiteerde geurstof die van nature voorkomt in bepaalde plantaardige ingrediënten → meer informatie; LINALOOL – gelimiteerde geurstof die van nature voorkomt in bepaalde plantaardige ingrediënten; GERIONIOL – gelimiteerde geurstof die van nature voorkomt in bepaalde plantaardige ingrediënten; CITRAL, ook wel limonal genoemd – gelimiteerde geurstof die van nature voorkomt in bepaalde plantaardige ingrediënten; COUMARIN – gelimiteerde geurstof die van nature voorkomt in bepaalde plantaardige ingrediënten.

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: