Doorgaan naar hoofdcontent

ACTUEEL

Lezersvraag: Is het collageenpoeder van Oslo Skin Lab inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven? ••• DEEL II •••

  “Ben jij op de hoogte van het collageen poeder van Oslo Skin Lab, genaamd The Solution? Is dit inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven?” Die vraag stelde Ingrid me in februari 2020. Ik was op dat moment druk bezig met de laatste voorbereidingen van de oprichting van the•care•connection. Dat is de stichting waarvan de oprichting noodzakelijk bleek voor de administratieve en met name fiscale kant van de missie van the•brainy•beaut: lezers eerlijk, onafhankelijk en transparant informeren over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Door COVID-19 heeft de formele oprichting van the•care•connection straks een jaar vertraging opgelopen – maar dát zag ik uiteraard niet aankomen toen ik de mail van Ingrid ontving. Druk, druk, druk als ik was vond ik pas na een maand de tijd om Ingrid te antwoorden – en dat deed ik even snel als eerlijk. Nú – bijna 10 maanden en as we speak  24.319 paginaweerg

Utsukusy Medical® Age Killing Serum
Ze komen als eerste en zullen nooit uit zichzelf vertrekken: expressie-rimpels. Eenvoudig gezegd zijn dit blijvende vouwen in de huid, die zijn ontstaan door het duizenden – wat zeg ik... miljoenen – malen aanspannen van de ondergelegen gezichtsspieren. Met expressie-rimpels is niks mis, vind ik. Sterker nog, ik heb mijn blog mede vernoemd naar de 'brainies' die al sinds mijn peutertijd op mijn voorhoofd zichtbaar zijn. Maar die expressie-rimpels moeten niet gaan overdrijven met hun aanwezigheid – en dat is nou precies wat ze gaan doen nadat de 40 in de klok heeft gezeten. Vooral de rechte, verticale lijnen die dan ontstaan kunnen als storend worden ervaren, bijvoorbeeld omdat ze een boze, vermoeide of verdrietige gezichtsuitdrukking geven. Nu is er natuurlijk ook niks mis met boos, moe of verdrietig zijn – maar als je gezicht zoiets uitdrukt terwijl je het niet bent, dan kun je het wellicht tijd vinden om je expressie-rimpels te verminderen. Dan is botox – mits gehanteerd door een goede cosmetisch arts – dé oplossing. Door het injecteren van botox worden gezichtsspieren tijdelijk verlamd, waardoor ze niet meer aanspannen en rimpels aanzienlijk minder diep worden. Maar als je nog niet zo ver bent of nooit zo ver wilt gaan, dan is er ook nog behoorlijk wat uit 'potjes' te halen. De juiste potjes uiteraard – en daar is dit Utsukusy Medical® Age Killing Serum een voorbeeld van, ook al is dit serum dan verpakt in een 'spuit'.

Vermindert rimpels met 12% Argireline® en 4% SYN®-AKE

Peptiden worden wel 'kleine eiwitten' omdat ze in tegenstelling tot eiwitten slechts een gering aantal aminozuren bevatten. Argireline is zo'n peptide en wel een die een fragment bevat van botulinetoxine – het botox-eiwit dat na geïnjecteerd te zijn inwerkt op zenuwcellen, waardoor spieren tijdelijk verlammen. Als 'kleine botox' bezit ook Argireline een aangetoonde anti-rimpel werking, waarvan de veiligheid uitvoerig is onderzocht. En voor wie liever en/en heeft in plaats van of/of: er bestaan aanwijzingen dat Argireline de werkingsduur van botox verlengt.
Argireline penetreert de huid het beste en doet dus het meeste, wanneer het is verwerkt in een formule die veel water bevat – iets waaraan Utsukusy heeft gedacht bij het ontwikkelen van dit serum.

Naast (maar liefst!) 12% Argireline bevat het Age Killing Serum 4% SYN-AKE. Dit is een peptide die de werking nabootst van een soortgenootje in een specifiek soort slangengif. Daarmee remt het de zenuwimpulsen naar de gezichtsspieren die daardoor ontspannen blijven. SYN-AKE is ontwikkeld en onderzocht door DSM: vier weken gebruik van een formule met 4% SYN®-AKE maakte rimpels minder diep en zichtbaar en maakte de oppervlakte van de huid zachter en gelijkmatiger.

factsheet Argireline®
factsheet SYN®-AKE

Zemea®: moisturizer die de opname van actieve ingrediënten bevordert

Optimaal moisturizen is Les 1 bij anti-rimpel huidverzorging, want dit maakt dat rimpels en lijntjes minder zichtbaar zijn. Het Utsukusy Medical Age Killing serum bevat naast good old glycerin, Zemea als moisturizer. Glycerine en Zemea vormen een samen een synergetisch duo: de twee versterken elkaar in werking. Daardoor wordt de huid beter en langer gehydrateerd, terwijl de plakkerigheid van glycerine 'solo' wordt verminderd. Daarnaast zorgt Zemea ervoor dat de actieve anti-aging ingrediënten beter aan de huid worden afgeleverd.

factsheet glycerine
factsheet Zemea®

Gebruik 

Het Utsukusy Medical Age Killing Serum gebruik je in de ochtend en avond onder je dag- resp. nachtverzorging. Wanneer je 45 of ouder bent, is het raadzaam om het serum te gebruiken in combinatie met een product dat rijk is aan anti-oxidanten en/of ingrediënten bevat die de productie van collageen en elastine stimuleren. Dit geldt in het bijzonder wanneer je de menopauze bent gepasseerd.


Prijs, verkrijgbaarheid en meer informatie

Een doos met drie 15 ml verpakkingen van het Utsukusy Medical Age Killing Serum kost € 98,00 en is online verkrijgbaar bij Utsukusy Nederland of 'AFK' bij de Utsukusy salons waarvan je hier de dichtstbijzijnde kunt opzoeken. Meer informatie of persoonlijk advies is (ook) te verkrijgen via de Utsukusy Facebook-pagina.

INGREDIËNTEN:
AQUA, water; PROPANEDIOL, merknaam: Zemea® – moisturizer verkregen uit maïs, die de afgifte van actieve ingrediënten bevordert, een synergetische werking met glycerine heeft en maakt dat een formule minder conserveermiddelen hoeft te bevatten → meer informatie; GLYCERIN – moisturizer met kalmerende eigenschappen → meer informatie; ALCOHOL DENAT., ethanol – verbetert de opname van andere ingrediënten, desinfecteert en maakt dat een formule minder conserveermiddelen hoeft te bevatten. → meer informatie; ACETYL HEXAPEPTIDE-8, merknaam: Argireline® – synthetische peptide bestaande uit een fragment van botulinetoxine ('botox') die een anti-rimpelwerking bezit → meer informatie; DIPEPTIDE DIAMINOBUTYROYL BENZYLAMIDE DIACETATE – synthetische peptide die het werkzame bestanddeel vormt in SYN®-AKE: een ingrediënt dat de werking van een peptide in een slangengif nabootst. Aangenomen wordt dat het de gezichtsspieren ontspannen houdt, waardoor rimpels vervagen → meer informatie; HYDROXYETHYLCELLULOSE – plantaardig aminozuur dat wordt gebruikt als conserveer- en verdikkingsmiddel; CELLULOSE – plantaardig verdikkingsmiddel; ISOPROPYL ALCOHOL, 2-propanol – conserveermiddel; SODIUM ACETATE – natriumzout van azijnzuur – buffermiddel en geurstof; ETHYLHEXYLGLYCERIN – conserveermiddel met huidverzorgende eigenschappen; 1,2-HEXANEDIOL – 'coupling agent' die een chemische verbinding vermaakt tussen twee ongelijke stoffen; CAPRYLYL GLYCOL – moisturizende stabilisator die de antibacteriële werking van andere ingrediënten versterkt; PHENOXYETHANOL – conserveermiddel; POLYSORBATE 20 – emulgator.

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: