Doorgaan naar hoofdcontent

ACTUEEL

Lezersvraag: Is het collageenpoeder van Oslo Skin Lab inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven? ••• DEEL II •••

  “Ben jij op de hoogte van het collageen poeder van Oslo Skin Lab, genaamd The Solution? Is dit inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven?” Die vraag stelde Ingrid me in februari 2020. Ik was op dat moment druk bezig met de laatste voorbereidingen van de oprichting van the•care•connection. Dat is de stichting waarvan de oprichting noodzakelijk bleek voor de administratieve en met name fiscale kant van de missie van the•brainy•beaut: lezers eerlijk, onafhankelijk en transparant informeren over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Door COVID-19 heeft de formele oprichting van the•care•connection straks een jaar vertraging opgelopen – maar dát zag ik uiteraard niet aankomen toen ik de mail van Ingrid ontving. Druk, druk, druk als ik was vond ik pas na een maand de tijd om Ingrid te antwoorden – en dat deed ik even snel als eerlijk. Nú – bijna 10 maanden en as we speak  24.319 paginaweerg

Review | ALDI Biocura Gezichtsreinigingsdoekjes Ultra Sensitive
Ze zijn supervoordelig en handig om je huid tussendoor even snel op zachte wijze te reinigen en tegelijkertijd te hydrateren en kalmeren: de Biocura Gezichtsreinigingsdoekjes Ultra Sensitive van ALDI.

Hydrateren

Na water is glycerine het eerste ingrediënt waarmee deze zachte doekjes in precies de juiste mate bevochtigd zijn. Glycerine vult eventuele tekorten in de NMF – Natural Moisturizing Factor – weer aan, doordat ze er van nature een onderdeel van is. De NMF bestaat uit een groep hygroscopische (wateraantrekkende) moleculen die de huid beschermen tegen uitdroging. Ook de toegevoegde ureum maakt dat de huid meer water vasthoudt en werkt daarnaast als een lichte exfoliant, die maakt dat verzorgende bestanddelen beter kunnen worden opgenomen. Amandelolie wordt al sinds oudsher gebruikt om een droge huid te verzorgen en verzachten en is daarnaast rijk aan anti-oxidanten. Shea butter bevat een moisturizend vetzuur dat de huideigen lipiden aanvult.

❥ factsheet glycerine
factsheet amandelolie

Kalmeren

Als je huid gevoelig is, is panthenol – provitamine B5 – bijna een toverwoord: het vermindert roodheid, droogheid, ruwheid, schilfering en jeuk. Panthenol wordt bij deze doekjes een extra handje geholpen door de eerder genoemde glycerine en ureum, die allebei naast hydraterende ook kalmerende eigenschappen bezitten.

❥ factsheet panthenol

Verzachten

Door je huid optimaal gehydrateerd te houden, juist ook tijdens het reinigen, zorg je dat deze zacht en soepel blijft. Naast een ruime hoeveelheid hydraterende ingrediënten bevatten de doekjes het aminozuur betaine. Betaine kalmeert en hydrateert nog een beetje extra én geeft de huid daarnaast een zijdezacht gevoel.

Mijn ervaringen

Ik reinig mijn huid 's avonds altijd met een mild schuimende cleanser en heel veel water – vooral omdat dat zo lekker schoon en fris voelt. Daarmee wil ik niet zeggen dat je huid op een andere wijze niet schoon wordt. Dat zal waarschijnlijk prima lukken met een reinigingsmilk, vooral wanneer die gevolgd wordt door een fijne toner. Rationeel weet ik er dus ook niks tegenin te brengen – het is gewoon mijn gevoel dat er “nee” bij schudt. Reinigingsdoekjes lijken me echter sowieso onvoldoende voor de dagelijkse grote schoonmaak, tenzij je daarna een toner gebruikt met reinigende eigenschappen. Deze Biocura doekjes bevatten bijvoorbeeld panthenol en de beroemde anti-oxidant vitamine E. Die twee doen absoluut fijne dingen voor de huid – maar hebben een moleculair gewicht dat nogal aan de obese kant is. Wanneer die op je huid achterblijven, blokkeren ze de weg voor de ingrediënten uit je nachtverzorging en dát kan de bedoeling niet zijn bij het reinigen van je huid (iets waarover je hier meer kunt lezen)
Ik gebruik deze Biocura reinigingsdoekjes dus alleen tussendoor: na het afspoelen van een masker bijvoorbeeld, voor het verversen van make-up of om minerale zonbescherming te verwijderen. Dat gaat helemaal goed, ondanks dat mijn huid dagelijks nogal wat chemische uitdagingen te verwerken heeft (denk bijvoorbeeld aan 8% glycolzuur en 0,5% retinol) en ondanks de zogenoemde atopische constitutie, die mijn huid extra gevoelig maakt voor irritatie en roodheid. Fijn is daarbij ook dat de doekjes zacht zijn en dus op geen enkele wijze schuren – iets dat ik niet kan zeggen van sommige van hun (duurdere) collega's.
De doekjes hebben een fris-zoete geur waarin ik vooral de amandelolie herken en blijven lange tijd vochtig als je de verpakking na gebruik goed afsluit.

Voor wie?

Wanneer je een droge en / of gevoelige huid hebt zijn deze reinigingsdoekjes absoluut het proberen waard voor gemakkelijke reinigingsbeurtjes tussendoor of onderweg. Aan de prijs ervan kun je je tenslotte geen bult vallen.

Voor wie niet?

Wanneer je last hebt van een allergie voor geurstoffen in het algemeen zijn deze doekjes helaas niets voor jou, want ze bevatten wat parfum.

Prijs, verkrijgbaarheid en meer informatie

Een dubbele verpakking Biocura Reinigingsdoekjes Ultra Sensitive met 2 x 25 doekjes kost € 1,59. De ALDI-site vermeldt verder geen aanvullende informatie, maar biedt wel de mogelijkheid om de dichtstbijzijnde vestiging bij jou in de buurt op te zoeken.

INGREDIËNTEN:
AQUA – water
GLYCERIN – moisturizer → meer informatie
POLYQUATERNIUM 7 – polymeer met een anti-statische werking
UREA – hydrateert en exfolieert → meer informatie
PANTHENOL – kalmeert en remt ontstekingsreacties → meer informatie
PRUNUS AMYGDALES DULCIS OIL – amandelolie, verzacht en beschermt tegen de schadelijke gevolgen van UV-B straling → meer informatie
BUTYROSPERNUM PARKII BUTTER – ook wel shea butter of karitéboter genoemd →  Bevat een moisturizend vetzuur dat in tegenstelling tot veel andere vetzuren niet 'verzeept' wanneer het in aanraking komt met een base
HYDROGENATED LECITHIN – gestabiliseerde lecithine; functioneert als emulgator en wordt daarnaast toegepast als liposoom waarmee andere ingrediënten beter aan de huid kunnen worden afgeleverd → meer informatie
TOCOPHERYL ACETATE – vitamine E; anti-oxidant
BETAINE – aminozuur dat de huid kalmeert, hydrateert en een zijdezacht gevoel geeft
PHENOXYETHANOL – conserveermiddel
ETHYLHEXYLGLYCERIN – conserveermiddel met huidverzorgende eigenschappen
DEHYDROACETIC ACID – conserveermiddel
BENZOIC ACID – conserveermiddel
PARFUM – parfum bestaande uit niet-declaratieplichtige geurstoffen → meer informatie
CITRIC ACID – past de pH-waarde van een formule aan

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: