Doorgaan naar hoofdcontent

Hallo tranexaminezuur... dag hyperpimentatie!

Welkom: Facetheory Exaglow Serum S10 met 5% Tranexaminezuur

Ik ben herstellende van de griep, dus ook de komende week (weken?) zul je hier nog even geen artikelen vinden waarvoor ik urenlang wetenschappelijke studies heb doorgenomen en samengevat. Maar Facetheory had vanmorgen nieuws dat zó goed is voor alle huidjes met melasma en andere vormen van hyperpigmentatie, dat ik het gewoon móét delen. Dat goede nieuws heet Exaglow: een vriendelijk geprijsd hydraterend serum waarin 5% tranexaminezuur is gecombineerd met onder meer niacinamide en gestabiliseerde vitamine C. Onderstaand leg ik je graag uit waarom ik zo enthousiast ben over dit serum. Dat doe ik aan de hand van de INCI-lijst: een korte uitleg van elke “actieve” – plus een link naar de bijbehorende factsheet waar je (veel) meer informatie vindt en je desgewenst zelf de bijbehorende studies kunt inzien.

Facetheory Exaglow Serum – de Ingrediënten:AQUA – water
het basisbestanddeel in 95% van alle huidverzorgingsproducten.

PROPANEDIOL❦ – merknaam ZEMEA®
Niets ten nadele van good old glycerin…

Te goed om te missen: SkinMedica Retinol Complex – met 0,25%, 0,5% of 1,0% retinol
Het Amerikaanse SkinMedica is (nog?) lastig te verkrijgen in Nederland, maar hun in drie sterktes verkrijgbare Retinol Complex zit zó goed in elkaar dat ik je toch graag attendeer op het bestaan daarvan. Deze high end anti-aging huidverzorging is namelijk té goed om te missen en is in de Verenigde Staten heel redelijk geprijsd. Dus als je de kans ziet... mee (laten) nemen naar huis!


SKINMEDICA RETINOL COMPLEX 0.25

Bevat 0,25% ingekapselde retinol en is de eerste stap in het gebruik van de Alma Mater der Retinoïden. Wanneer je nog niet eerder een product met retinol hebt gebruikt, adviseert SkinMedica om te beginnen met twee keer per week – met daartussen twee of drie dagen pauze. Zodra je huid voldoende is gewend, voer je de frequentie op tot dagelijks gebruik – in de avond, na het reinigen van je gezicht, hals en coeur en vóór je moisturizer.

Soja olie
Het SkinMedica Retinol Complex bevat naast 0,25% retinol een hoog percentage soja olie. Soja olie is rijk aan fyto-oestrogenen, die net als het vrouwelijk hormoon interacties aangaan met de oestrogeen-receptoren in onze huid. Dit maakt soja olie een mooi ingrediënt voor vrouwen na de menopauze, maar ook als je jonger bent doet het veel voor je huid. Het stimuleert bijvoorbeeld de fibroblasten, de zeer belangrijke cellen in onze huid die onder meer de vorming van collageen en elastische vezels als taak hebben. Daarnaast bestrijdt soja olie ontstekingsreacties en de schadelijke gevolgen van UV-B straling én vermindert het hyperpigmentatie.

Niacinamide
De hoge concentratie niacinamide in het complex helpt een behoorlijk extra handje bij het stimuleren van de collageen-productie, het bestrijden van hyperpigmentatie, het voorkomen van uitdroging, het onschadelijk maken van vrije radicalen. Daarnaast is niacinamide een milde exfoliant.

Het complex bevat naast dit trio van uitermate goede anti-aging ingrediënten een behoorlijk aantal kalmerende bestanddelen, waardoor het ook  geschikt is voor een gevoelige huid. Uiteraard ontbreken in ook moisturizers niet, naast véél anti-oxidanten. Ideaal voor gebruik rond de ogen, al dan niet in combinatie met een product met een hogere concentratie retinol voor gezicht, hals en coeur.

Een lucht- en lichtdichte pompflacon van 29,6 ml kost in de Verenigde Staten $ 62 (omgerekend € 59) en is in Nederland online te bestellen voor € 89.

Meer informatie vind je op de SkinMedica site


SKINMEDICA RETINOL COMPLEX 0.5

Bevat 0,5% ingekapselde retinol  – het equivalent van 0,05% tretinoïne – in een formule die bijwerkingen tot een minimum beperkt. Te gebruiken nadat je huid volledig gewend is geraakt aan een product met 0,25% retinol en toe is aan een tandje méér anti-aging. De rest van de formule is identiek aan het Retinol Complex 0.25 – net zoals verpakking en inhoud. Jammer genoeg betaal je voor de dubbele hoeveelheid retinol wel iets meer: $ 78 (omgerekend € 73) Ook bij online bestellen is deze variant duurder, je betaalt dan € 109.

Meer informatie: SkinMedica


SKINMEDICA RETINOL COMPLEX 1.0

Met 1,0% de laatste fase in het opbouwen van het gebruik van retinol. Aanvankelijk afwisselend te gebruiken met 0,5% totdat je huid gewend is aan full power retinol. En alsjeblieft, wees niet zo ongeduldig om het opbouwen over te slaan – helemaal niet bij 1% retinol. Als dat misgaat heb je een probleem, waarvan de oplossing kan bestaan uit véél Bepanthen crème – maar in meer ernstige gevallen van je huisarts moet komen, in de vorm van een zalf met corticosteroïden.

Opnieuw betaal je voor deze hogere concentratie retinol ook een hogere prijs: $ 93 (€ 88) Bij het online aanschaffen van deze 1,0% variant raakt de prijs/kwaliteit-verhouding zoek: € 129

Meer informatie: SkinMedica

INGREDIËNTEN: AQUA, CETYL ETHYLHEXANOATE – emulgator die tevens droge plekjes en schilfering wegneemt en de huid een zachte, gladde aanblik geeft, GLYCINE SOJA OIL – zie boven en → factsheet, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE – tri-ester van kokosolie en glycerine. Bevat een mix aan vetzuren die de huideigen vetten aanvullen. Verdeelt daarnaast andere ingrediënten gelijkmatig over de huid, waardoor de werking daarvan verbetert. NIACINAMIDE – zie boven en → factsheet, POLYACRYLATE-13 –  verdikkingsmiddel, SQUALANE – moisturizer die tevens anti-oxidanten en vetzuren bevat, RETINOL 0.25%, 0,5% of 1%, PALMITOYL TRIPEPTIDE-8 – kalmeert en gaat ontstekingsreacties tegen, DUNALIELLA SALINA EXTRACT – anti-oxidant die tevens beschermt tegen UV-straling, MAGNOLIA GRANDIFLORA BARK EXTRACT – kalmerende anti-oxidant, TOCOPHEROL – anti-oxidant, TOCOTRIENOLS – anti-oxidanten, CERAMIDE 3 – lipide moleculen die ook in de hoornlaag voorkomen en daar uitdroging voorkomen, BISABOLOL – verzacht, PHYTOSTEROLS –  huidherstellende moleculen, SQUALENE – anti-oxidant, TOCOPHERYL ACETATE  – anti-oxidant, ORYZA SATIVA BRAN CERA – verzacht, GLYCERIN – moisturizer, zie ook → factsheet, POLYSORBATE 20 – emulgator, BUTYLENE GLYCOL  – hydrateert en verbetert de opname van andere ingrediënten, CETYL PALMITATE  – emulgator die tevens vochtverlies tegengaat, LAURETH-23 – emulgator, TRIDECETH-6 PHOSPHATE  – emulgator, SODIUM HYDROXIDE – past de pH van een formule aan, DICAPRYLYL ETHER – verzacht, LAURYL ALCOHOL – emulgator en verdikkingsmiddel, POLYISOBUTENE – textuur verbeteraar, DEXTRAN – moisturizer, POTASSIUM SORBATE – conserveermiddel, DISODIUM EDTA – conserveermiddel, PHENOXYETHANOL – conserveermiddel dat bacteriën doodt, ETHYLHEXANOATE – conserveermiddel


Reacties

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: