Doorgaan naar hoofdcontent

♡♡♡ HAPPY NEW YEAR! ♡♡♡

♡♡♡ Een knuffelig 2021! ♡♡♡

  Een nieuw begin op de kalender, terwijl we nog enkele maanden – zo niet kwartalen – moeten wachten totdat COVID-19 eindelijk plaats zal maken voor een 2021 dat ouderwets van óns is. Waarin we elkaar weer spontaan kunnen knuffelen, zo vaak en zo lang als we willen. Maar zo lang ik je nog geen 2021 kan wensen dat letterlijk knuffelig zal zijn, dan wens ik dat heel graag in figuurlijke zin. Ik wens je 12 maanden die zacht, warm en lief zijn voor jou en je dierbaren – maar dat alles toch nog een klein beetje méér tijdens de zware, laatste loodjes van de pandemie. Blijf veilig ♡  blijf gezond! ♡ Mariella

Factsheet MANGIFERA INDICA (Mango) SEED BUTTER


Mango Seed Butter wordt verkregen uit de zaden van de mango - een vrucht die wel de Koning der Vruchten wordt genoemd. In het oude India was de mango in elk geval vrucht van de vorsten – prinsen legden er veel eer in om zo groot mogelijke tuinen met mango-bomen te hebben. Mango's kwamen oorspronkelijk alleen voor in India en Myanmar (Birma), totdat Perzische kooplieden de vruchten naar het Midden-Oosten brachten en Portugezen naar Europa en de toenmalige Nieuwe Wereld, die we nu kennen als Amerika. Sinds de 19e eeuw worden mango's verbouwd in Florida en Californië en tegenwoordig ook in Hawaï, Mexico en Zuid-Amerika.

Al sinds de Vedische periode (1500 – 500 v. Chr.) neemt de mango een prominente plaats in in de Ayurvedische geneeswijze. De Ayurveda – letterlijk: de wetenschap of kunst van het leven – is vermoedelijk al 5.000 jaar oud en daarmee de oudste holistische geneeskunst ter wereld. Mede door de inspanningen van de Wereld Gezondheids Organisatie (World Health Organisation – WHO) worden Ayurvedische behandelmethoden sinds het begin van deze eeuw meer en meer getoetst aan westerse wetenschappelijke maatstaven en verschijnen er sindsdien regelmatig studies die de werking van een Ayurvedische therapie verklaren en soms zelfs onderschrijven.

In deze studie werd aangetoond dat mango-zaden rijk zijn aan anti-bacteriële bestanddelen, die echter geen huid-irritatie veroorzaken.


Laatste update: 28 maart 2017



DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: