Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Huismiddeltje tegen steelwratjes




Skintags (steelwratjes in de volksmond en fibroma pendulans in de dermatologie) zijn goedaardige gezwelletjes die weinig flatteus ogen. Je kunt ze laten verwijderen door je huisarts, dermatoloog of huidtherapeut. Er bestaat echter ook een huismiddeltje tegen dat wellicht het proberen waard is: appelciderazijn. Zelf zou ik daar alleen mee aan de slag gaan bij skintags die zogezegd alleen zichtbaar zijn voor intimi. Niet in je gezicht, hals of decolleté dus, maar op plaatsen waar je je wel een mislukt experimentje kunt veroorloven. Want hoe goed de resultaten ook zijn die op Amerikaanse (video-) blogs worden genoemd en geroemd: we hebben het hier wél over een zuurtje van jewelste. Een skintag bestaat uit een soort littekenweefsel en iets dat dát kan verwijderen, kan ook de omliggende huid aantasten.
Foto: Artizone

Voordeel van dit huismiddeltje is natuurlijk dat het relatief heel goedkoop is: biologische appelciderazijn koop je al voor € 1,29  bij Albert Heijn, dus daar kun je je geen bult aan vallen. Als je kiest voor de afgebeelde Raw Apple Cider Vinegar van Bragg ben je iets meer geld kwijt, maar dan haal je ook meteen een krachtig flesje zuur in huis. Deze appelciderazijn bevat namelijk de zogenoemde 'mother of vinegar' - bacteriën die eerst de in fruit aanwezige fructose omzetten in alcohol en die dan aansluitend weer tot acetisch én malisch zuur. Hoe langer deze 'moeder' in de azijn aanwezig is, hoe zuurder de azijn - die daarmee dus ook sterker wordt tegen skintags.
Nadeel van deze methode is dat het wel even wat moeite, tijd en geduld kost voordat de skintag verdwijnt.

Om skintags met appelciderazijn te verwijderen heb je nodig:

  • appelciderazijn (wonder! maar ja, de volledigheid wil ook wat :)
  • vaseline (een rest-product van de aardoliewinning dat nagenoeg bestand is tegen inwerking van alle mogelijke chemicaliën en dus de huid rondom de skintag beschermt tijdens de behandeling)
  • pleisters
  • watten

Dan ga je als volgt te werk:

  • breng de vaseline aan op de huid rond de skintag zodat die beschermt is tegen de zuren in de appelciderazijn
  • drenk een bolletje watten aan één kant in de azijn
  • plaats de natte kant van de wattenbol op de skintag en plak de wattenbol vast met een pleister
  • herhaal dit drie keer per dag
Na een week droogt de skintag op en kan gaan schilferen (zuur hè) Probeer niet te wrijven of te krabben en wacht totdat de skintag van je huid afvalt, zonder littekenweefsel achter te laten.

Meer uitleg over het verwijderen van skintags met appelciderazijn krijg je in deze video:






DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: